Så går halkkörning till

Om du håller på att ta körkort eller ska börja med det, så är det ju så att en del av utbildningen består av riskutbildning del två. Den kallas även ibland bara för halkbanan. Denna riskutbildning är obligatorisk att genomföra. Du får bland annat lära dig att manövrera en bil på en hal körbana för att känna på hur det svårt det är att häva en sladd. Syftet är att du ska förstå vikten av att inte överskatta din körförmåga på halt väglag. Du kan boka halkbana Stockholm eller så gör din trafiklärare det åt dig när han eller hon anser du är redo för det.

Hur görs halkörningen?

Beroende på vilken halkbana du ska köra på hos så programmet lite olika ut, även om syftet är detsamma. Generellt så består denna utbildning av att en trafiklärare varvar teori med övningar i bil. Under halkkörningen sitter du antingen själv eller tillsammans med en annan elev i bil på halkbanan och ni turas om att köra på det hala underlaget. Ni har kontakt med körläraren via en walkie-talkie. Under körningen får du bland annat prova på att avvärja en sladd, testa att svänga i hal kurva, väja för hinder samt slalomkörning mellan uppställda koner.

Andra delar av utbildningen på halkbana

I utbildningen är det även vanligt att få testa på att bromsa bilen på olika väglag för att märka av skillnaden i bromssträcka. Det finns två frivilliga moment med och det är att få känna på hur det känns att krocka i låg hastighet, detta genom att åka stol ned från en liten ramp samt ta dig ur en bil som är upp- och nedvänd.

Utöver detta är det även teori, diskussion och mindre övningar som görs.

30 Apr 2021

Dollyblond var en blogg som drevs av fashionistan Elin; tjejen som inspirerade stora bloggprofiler som Kenza, Paow och Dessie. Elin blev som 21-åring moderedaktör på Devote som öppnade upp en modedel med namnet Fashion Corner på sajten.

Som moderedaktöret var det Elin som fick planera upplägget och skriva en del av artiklarna som publicerades. 

Elin har studerat modevetenskap på Stockholms universitet. Hon beskriver sig själv som en kreativ, glad och humoristisk tjej och brukar fynda sina fashionstatements i butiker som Zara, Mango, H&M Trend, Myrorna och Tradera.

Numera arbetar Elin på Inkstyle.

Lite mer om och av Elin:

Denna blogg skrivs inte längre av Elin men fortsätter att handla om mode, trender och design.


Senaste inläggen:

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook