Fördelar med Hyaluronsyra

Hyaluronsyra är en naturligt förekommande glykosaminoglykan som finns i hela kroppens bindväv. Glykosaminoglykaner är helt enkelt långa ogrenade kolhydrater, eller sockerarter, som kallas polysackarider.

Hyaluronsyra är huvudkomponenten i det som ger din hud struktur och är ansvarig för den fylliga och återfuktade looken. Du kanske har hört snacket kring kollagen, men hyaluronsyra är där det finns.

Med surret kring anti-aging är det på tiden att vi pratar om hyaluronsyra, dess fördelar för vår hud och varför molekylvikten hos en ingrediens är viktig! Det spelar en avgörande roll i sårläkningsprocessen och minskar när vi åldras, vilket gör oss mer mottagliga för slapp hud och rynkor. Vill du veta mer om tillskott med detta ämne, läs mer på Fitnessfrank. Att använda dig av Hyaluronsyra har många fördelar:

  • anti-aging
  • fuktgivande
  • sårläkning
  • anti rynkor
  • ökar hudens elasticitet
  • kan behandla eksem
  • kan behandla rodnad i ansiktet

Varför är hyaluronsyra så magisk?

Till att börja med kan Hyaluronsyra binda upp till 1000 gånger sin vikt i vatten! Med andra ord fungerar den som ett fuktbevarande medel och håller vattenmolekyler på ytan av din hud för att hålla den fin och återfuktad.

Varje gång vi pratar om hud som är väl återfuktad, syftar vi främst på hud som har mycket vatten. Kanske har du hört termen transepidermal vattenförlust, eller TEWL, Detta är den vetenskapliga termen för mätning av hur mycket vatten som avdunstar från huden.

När en produkt förhindrar TEWL betyder det att den håller din hud återfuktad genom att se till att vatten inte rinner ut från hudens yta. Hyaluronsyra gör precis det genom att bromsa hastigheten med vilken vattnet avdunstar.

Förutom att det är en mycket effektiv återfuktare, har ett par studier också funnit att det är väldigt bra för att läka sår också!

26 Apr 2023

Dollyblond var en blogg som drevs av fashionistan Elin; tjejen som inspirerade stora bloggprofiler som Kenza, Paow och Dessie. Elin blev som 21-åring moderedaktör på Devote som öppnade upp en modedel med namnet Fashion Corner på sajten.

Som moderedaktöret var det Elin som fick planera upplägget och skriva en del av artiklarna som publicerades. 

Elin har studerat modevetenskap på Stockholms universitet. Hon beskriver sig själv som en kreativ, glad och humoristisk tjej och brukar fynda sina fashionstatements i butiker som Zara, Mango, H&M Trend, Myrorna och Tradera.

Numera arbetar Elin på Inkstyle.

Lite mer om och av Elin:

Denna blogg skrivs inte längre av Elin men fortsätter att handla om mode, trender och design.


Senaste inläggen:

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook