Gör en bra veckostädning

För att hålla hemmet rent och fräscht så är det rätt smart att göra en så kallad veckostädning. Alltså att man städar varje vecka. Det går ju att anlita ett bra städföretag att utföra städning Örebro om man inte har tiden eller lusten till det själv. Du som vill städa själv, du kan med fördel skapa en bra städplan. Antingen att du gör en som du följer varje vecka, eller att du gör en ny plan inför varje vecka, beroende på vad du tycker ska städas.

Bra saker att göra då du veckostädar

När du ska göra en veckostädning, välj en bra dag i veckan. Se till att plocka upp och rensa bort saker som ligger framme samt ställ tillbaka allt där det hör hemma. Detta kan du förvisso göra varje dag, att ställa tillbaka sakerna på sin plats.

Sen är det bra att dammtorka, alla ytor. Det gäller möbler, hyllor, fönsterbrädor med mera. Efter det så kan du ta fram dammsugaren och dammsuga för att efter det våttorka. 

Du bör även se till att städa köket varje vecka, utöver det du helst ska göra varje dag. Badrummet bör även det tas om hand. Det genom att städa handfat, toalett och dusch/badkar.

Passa även på att byta sängkläder en gång per vecka samt byt ut alla handdukar. Du kan även passa på att tvätta den dag du ändå har städdag. 

Putsa fönster behövs inte göras varje vecka,  men kan vara bra att göra ett par gånger per år.

5 Mar 2023

Dollyblond var en blogg som drevs av fashionistan Elin; tjejen som inspirerade stora bloggprofiler som Kenza, Paow och Dessie. Elin blev som 21-åring moderedaktör på Devote som öppnade upp en modedel med namnet Fashion Corner på sajten.

Som moderedaktöret var det Elin som fick planera upplägget och skriva en del av artiklarna som publicerades. 

Elin har studerat modevetenskap på Stockholms universitet. Hon beskriver sig själv som en kreativ, glad och humoristisk tjej och brukar fynda sina fashionstatements i butiker som Zara, Mango, H&M Trend, Myrorna och Tradera.

Numera arbetar Elin på Inkstyle.

Lite mer om och av Elin:

Denna blogg skrivs inte längre av Elin men fortsätter att handla om mode, trender och design.


Senaste inläggen:

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook