Maskeradbal – en annorlunda fest

Jag har blivit bjuden på en så kallad maskeradbal. Det är en liten finare variant av maskerad. När man säger maskeradbal är det nog många som tänker på 1600 och 1700-talet då det skedde många sådana. En av de mest kända är då Gustav den III mördades av Johan Anckarström. Maskerader samt att klä sig i masker och maskeradkläder var under 1700-talet ett nöje för överklassen, främst i Frankrike, men det spred sig även till Norden. Under drottning Kristinas tid var hovfesterna och drottningens kostymbaler omtalade runt om i landet och världen. Dagens maskeradbaler är trevliga events. Det kan ske i samband med att du läser på universitet, men även hållas av olika festfixare. Så är fallet med den maskeradbal som jag ska gå på. Jag ska bara hitta mig rätt maskeradkläder så att jag passar in på denna maskeradfest. Jag vet att det finns en mängd maskeradkläder på nätet.

Köp maskeradkläder via nätet

Som sagt så finns det snygga maskeradkläder på nätet. En butik jag har hittat är Maskeradkammaren. De erbjuder vackra klänningar, maskerad masker, accessoarer och annat som gör att jag kan klä upp mig och bli en vacker överklassdam. Maskeradkammaren har även kläder som passar bra på enklare typer av maskerader. Såg att om man beställer innan klockan 15 en vardag så kommer de att skicka det man beställt samma dag. Sedan har man sina maskeradkläder på bara ett par dagar. Det lutar åt att jag kommer beställa här inom kort.

14 Jul 2016

Dollyblond var en blogg som drevs av fashionistan Elin; tjejen som inspirerade stora bloggprofiler som Kenza, Paow och Dessie. Elin blev som 21-åring moderedaktör på Devote som öppnade upp en modedel med namnet Fashion Corner på sajten.

Som moderedaktöret var det Elin som fick planera upplägget och skriva en del av artiklarna som publicerades. 

Elin har studerat modevetenskap på Stockholms universitet. Hon beskriver sig själv som en kreativ, glad och humoristisk tjej och brukar fynda sina fashionstatements i butiker som Zara, Mango, H&M Trend, Myrorna och Tradera.

Numera arbetar Elin på Inkstyle.

Lite mer om och av Elin:

Denna blogg skrivs inte längre av Elin men fortsätter att handla om mode, trender och design.


Senaste inläggen:

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook