Lära mig första hjälpen

Något jag har insett på senare tid är att jag borde gå en första hjälpen kurs, så väl som en HLR utbildning. Jag kan inget av detta och när jag satt och pratade häromdagen med en vän, så berättade han att han varit först ut på en olycksplats för ett litet tag sedan. Som tur var så hade han nyligen gått en första hjälpen kurs, så han visste vad han skulle göra. Det fick mig att börja tänka på saken med och att om det hade varit jag så hade jag stått handfallen utan att veta var jag skulle börja. Jag har sökt runt lite på nätet och hittade en första hjälpen kurs hos Hjärtgruppen. De erbjuder även HLR utbildningar. Hos dem får man de kunskaper som man behöver. Läste att om man kommer först till en olycka så är det bland annat bra och avgöra om det är livsfarligt läge eller inte. Sedan är det bra att lära sig att kunna hjälpa människor som drabbats av chock, som blöder eller som har svårt att andas. Med en första hjälpen kurs får man lära sig allt detta.

Att gå en HLR utbildning

Som komplement till en första hjälpen kurs så är det även bra att ta en HLR utbildning som även den är hos Hjärtgruppen. Man kan boka in en HLR utbildning hos Hjärtgruppen så väl som kurs i första hjälpen. Så det är vad jag planerar att göra inom kort.

24 Aug 2016

Dollyblond var en blogg som drevs av fashionistan Elin; tjejen som inspirerade stora bloggprofiler som Kenza, Paow och Dessie. Elin blev som 21-åring moderedaktör på Devote som öppnade upp en modedel med namnet Fashion Corner på sajten.

Som moderedaktöret var det Elin som fick planera upplägget och skriva en del av artiklarna som publicerades. 

Elin har studerat modevetenskap på Stockholms universitet. Hon beskriver sig själv som en kreativ, glad och humoristisk tjej och brukar fynda sina fashionstatements i butiker som Zara, Mango, H&M Trend, Myrorna och Tradera.

Numera arbetar Elin på Inkstyle.

Lite mer om och av Elin:

Denna blogg skrivs inte längre av Elin men fortsätter att handla om mode, trender och design.


Senaste inläggen:

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook